Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Изключително любопитна ситуация се разигра в ефира на Телевизия

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgИзключително любопитна ситуация се разигра в ефира на Телевизия
Коментари Харесай

Савов върна Коритаров към ДС. Гостът му зададе серия от въпроси, легна си на диванчето и каза: Изморен съм, защото показваш дълбина от незнание

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Изключително любопитна обстановка се разигра в ефира на Телевизия " 7/8 " и предаването " Крум Савов Live ". Водещият разгласи първоначално, че е поканил сътрудника си от телевизия " Европа ", с цел да си приказват за футболния Левски, макар че гостът му е последовател на ЦСКА. След като тази и други тематики отминаха, Савов зададе въпрос на фен, в който бе упоменато името на Коритаров от времето му в Държавна сигурност - Алберт.

" Колкото пъти ми напомнят господин, избирам другарю Алберт, толкоз избирам, виж, аз съм ходещ монумент на големия разсъдък на Държавна сигурност и на нейната демократична, патриотична, антипутинска същина. Ако това не са разбрали, дори и въображение би трябвало да има човек. Когато човек ми споделя " Ей, Алберт ", " Ей, Държавна сигурност ", а в това време ми гледа предаванията, види размера на разбори, дълбочина... Ти искаш да кажеш, че Държавна сигурност е била интелектуалният център и гнездото, където се е изграждал елита на България, в този умствен смисъл ли? Мога ли да употребявам въпреки и това колоритно предаване да кажа: " Ей, тъпанари, абе по кое време ще узреете за концепцията, че интелекта, културата и стъпването на знания са същинския път за развиване ". Защото до момента в който ми приказват такива неща, аз постоянно ще споделям: " Да, по този начин е ". Аз застанах и споделих: " Да, по този начин е " Е. Какво да отхвърлям? Аз съм бил в отдел 17-ти, който се занимаваше със СФР Югославия, с Китайската национална република, Социалистическа република Румъния и Народна социалистическа република Албания. Езиковата ми подготовка и аналитичните ми качества допускаха избран вид развиване. Ако някой в този момент постави до мен човек, който не е бил от тези служби, с което може би се гордее, да създадем един изчерпателен диалог, дано да съпоставим защо става дума ", сподели Коритаров.

Тук водещият Крум Савов го прекъсна с думите: " Тук отново смесваме нещата. Това, че си изчерпателен, просветен, грамотен, квалифициран, не пречи това онази мракобесна Държавна сигурност да е била част от наказателен уред, който е унищожил част от интелигенцията под една или друга форма ".

Коритаров го прекъсна: " Ти бил ли си в Държавна сигурност? "

" Не ", отговори водещият.

" Защо не си чел тогава, някой подтискал ли те е тези книги, за които ти споделих по-рано, да не се ги чел? Някой подтискал ли те е да се развиваш тебе персонално "

" Ами подтискали са ме да не чувам " Бийтълс ".

" Абе нелепости приказваш, Бийтълс се слушаше най-открито. Виж, бъдете реалисти. Знаеш ли за какво получих президентската премия на " Свободна Европа ", поради която междувпрочем ме поканиха в БТВ? "

Водещият сподели, че не знае,  но незабавно ревизира в интернет и видя, че тя му е била връчена през 2001 година, поради изявление с ръководителя на югославския парламентарен съд, публикувано от всички международни медии, което е станало мотив за всеобщите митинги в Белград, довели до промяната на режима на Милошевич.

" Докато гнежта на България, която не е чувала за това нещо, се подиграва, мислейки си, че ме наскърбява като ме назовава Алберт. Да, по този начин е, Алберт бях, работил съм, учил съм се да проучвам. Моят разсъдък, моята работа като публицист доведоха до това събитие. Колко български публицисти с телефонно изявление са провокирали държавен прелом или протести в други страни, събаряне на деспот? И бивам прехвърлян от телевизия в телевизия като палестински емигрант, изразявайки позицията си и мнението си. Сега ще ти кажа една моя фантазия. Понякога се разсънвам заран и си споделям, лека му пръст моя татко какъв брой скърбя, че не беше проектант. Ако беше проектант, надарен, и колаборационистки надъхан, несъмнено на него щяха да възложат за направи приживе монумент на Тодор Живков в Правец;. Което щеше да ми разреши някой ден зда закича една папионка и да стана десен. Без да ме нападат поради Държавна сигурност, тъй като Държавна сигурност не канеше хора с папионки. А папионките и изобщо тази атрибутщина на, привилегированото интелектуално съсловие, не попадаха там. Ами, скърбя, моят татко не е бил проектант, не е правел такива монументи приживе на Живков. А пък българите са се вторачили в Държавна сигурност, а не в участието в Българска комунистическа партия или в казионното Български земеделски народен съюз, или в пълзенето или в кариеризма ".

Запитан дали в България има тирания, хунта, тайфа, отнемане на евросредства, той отговори: " Ако беше чел малко по-сериозно, споделям ти го най-сериозно, щеше да знаеш смисъла на понятията. Какво значи деспот? Изборна служба ли е, мандатна функционалност ли е? Какво написа в член първи, алинея втора на Конституцията? Ти Конституцията не си чел. Какво написа, какво гласи този член? Абе, Круме, партия създаваш, искаш да управляваш, нищо не си чел. Кой знае каква поръчка изпълняваш, когато вместо за Левски, поканил си ме за Левски, приказваш ми за Държавна сигурност. Факт е, че Държавна сигурност съществуваше и аз бях част от нея ".

Савов го попита: " Знаеш ли, че 90 % от ГЕРБ, някои даже не са излизали от Българска комунистическа партия и след това Българска социалистическа партия ", а гостът отговори: " Ами хубаво, това е част от развиването и узряването. Какво неприятно да имаш една концепция и да се развиеш. Мусолини нали знаеш по какъв начин започва. От коя партия. На кой вестник е бил основен редактор Мусолини? "

" Нямам визия ", отговори Крум.

" Абе, Боже мой, ти някой някой ден ще станеш министър в случай че този народ гласоподава за вашата партия и ви даде властта. А този народ е подобен, той може би ще ви избере вас. А Галеанцо Чано знаеш ли кой е? "

" Не! "

" Може ли да си полегна малко? Защото пристигнах изтощен, да товоря за Левски, само че ти разкриваш една недра на непознаване, на нечетене. Алрфред Розенберг знаеш ли кой е? ", попита още веднъж Коритаров, а Савов сподели: " Като ти дойда в студиото и ми задаваш въпроси, ще ти давам отговор какво съм чел ", след което гостът се излегна на дивана в студиото.

Водещият разгласи рекламите и с усмивка сподели, че в тях небрежно ще прочете това, за което гостът му го е " хванал ", че не е чел.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР